fbpx

LUKIT palkittiin Plootu Fennica-kilpailussa

LUKIT-kiinnikkelle teollisuussarjan kunniamaininta Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailussa. Lukit-kiinnike on malliesimerkki nerokkaasta suunnittelusta, joka on lähtenyt todellisesta tarpeesta, arvioi kilpailun raati LUKIT-kiinnikettä.

Lukit

LUKIT-kiinnikkeen esittely Plootu Fennikassa:

LUKIT-kiinnike ratkaisee pitkäaikaisen ongelman rakentamisessa. Kiinnikettä käytetään kiinnittämään rakennuksen routasuojauksen eristelevyt toisiinsa. Ilman kiinnikettä eristelevyt eivät tahdo pysyä paikoillaan, niihin muodostuu rakoja ja tuuli voi heitellä levyjä. Kiinnikkeellä parannetaan energiatehokkuutta, nopeutetaan työtä ja työturvallisuus paranee, kun kaivinkoneen ei tarvitse tehdä soratäyttöä yhtä aikaa eristelevyasentajan kanssa.

 

Tuote on täysin kierrätettävissä eikä sen valmistuksessa synny kierrätykseen kelpaamatonta jätettä. Tekniset yksityiskohdat lisäävät tuotteen toimivuutta ja sitä on helppo käyttää. Valmistettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tuote valmistetaan rainalinjalla erityisesti tätä tuotetta varten tehdyllä työkalulla, täysin automaattisesti laatikkoon asti. Teräslevy on tässä verraton materiaali ja kun valmistus kestää alle sekunnin, tuote on edullinen.

 

Tuomariston kommentit:

”Lukit-kiinnike on malliesimerkki nerokkaasta suunnittelusta, joka on lähtenyt todellisesta tarpeesta. Suunnittelijoilla on selvästi paljon ohutlevyosaamista ja kaupallista ymmärrystä, joten tuloksena on pelkistetty, näennäisen yksinkertainen tuote. Kyseessä on kuitenkin pienintä yksityiskohtaa myöten hiottu suursarjakiinnike, jossa on minimoitu hävikki ja valmistusaika. Tässä on tyylikkäästi kehitetty ohutlevyteknisesti edullinen ja toimiva ratkaisu käytännön ongelmaan.”

 

Plootu Fennica-kilpailu:

Vuoden 2022 palkintojen jako oli Ohutlevypäivillä 17.5.2022 Lappeenrannassa. Ohutlevypäivien yhteydessä 17.–18.5.2022 on myös Plootu Fennica 2022-ohutlevytuotekilpailun parhaimmiston näyttely. Palkitut työt esitellään myös Konepajamessuilla 29.11.–1.12.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Plootu Fennica 2022 -tuomariston kokoonpano: Raimo Nikkanen, tuomariston puheenjohtaja, professori emeritus, Aalto yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu; Mikko Ahonen, toimitusjohtaja, Orima-Tuote Oy; Tomas Hedenborg, hallituksen jäsen lukuisissa alan yrityksissä; Mika Hämäläinen, freelance-toimittaja; Lassi Martikainen, yksikön johtaja, Hämeen ammattikorkeakoulu; Aki Ojanen, myynti- ja markkinointijohtaja, Finn-Power Oy; Ismo Roponen, freelance-muotoilija.